Sayfalar

6.07.2011

Sessizce...


Aramızda sadece birkaç metre var. Her sabah perdeler  aralanmış, erkenden yerleştiriyor gözlerini aslında görülmeye değer hiçbir şey olmayan boşluğa. Bazen gülümsüyorum bazen de orada öylece kaldığını aslında yaşamıyor olduğunu düşünüp korkuyorum. Bekliyorum ondan gelecek küçücük bir hareketi. Sanki  kımıldamasa gidemeyeceğim. Tebessüm ediyor inceden. Bazen de çayından yudumluyor. Konuşsa konuşacağım, hatta belki hiç susmayacağım. Konuşmuyor, penceresini de açmıyor. Sadece bakıyor. Uzun uzun bakıyor, sessiz bakıyor, yorgun bakıyor.

Ne çok şey yaşayıp geçiyorum karşısına ama o sadece orada oturup bakıyor. Konuşuyor olduğumuzu anladığım günden beri ilk ona 'günaydın' diyorum. Yanağındaki kırışıklıklardan birinin arasına sıkıştırıveriyor 'sana da günaydın' diyor. Adını bilmeyi bu kadar çok istediğim ama sorarsam 'herkes gibi' olmasından korktuğum tek insan.
Herkes değil o biliyorum. Yalnızlığında bana da yer var. Her sabah perdeleri aralayıp usulca alıyor odasına. Sıra sıra dizdiği resimlerdeki yüzlerden hiçbirine benzemiyor yüzü. Ne yana baksa unutup gidiyor bakışlarını.

İnsanın bakışlarını başka bir yüzde unutup kalması ne gariptir bilir misiniz?


* Balkona çıktığım an karşılaştığım sadece pencere önünde oturan ve saatlerce kımıldamayan yaşlı kadın'a. Umarım bir gün beni korkutmazsın. Orada olduğunu bilmek güzel.

25 yorum:

  1. Yorum yazdırmaz olmaya başladı yazıların haberin olsun.:)) Güzel.Güzell. ( Belki o da senin sessiz bakışlaından ürküyordur. Selamını bekliyordur ürküntüsünden kurtulmak için. Korkma yahu.)

    YanıtlaSil
  2. kimbilir senin varlığında onun için ne çok anlamlıdır..belki onun için güçsün, umutsun..her sabah ona günaydın demeye devam et olur mu...

    YanıtlaSil
  3. ebru, çok hoştu... zaman zaman hepimizin hayatında böyle pencereler açılıyor ama senin gözlerin farklı görüyor :))

    YanıtlaSil
  4. Ebrucanım...
    korkma..
    çünkü sen
    yalnız sen..
    o güzel yüreğinden süzülen bakışlarınla
    sadece sen kar yağdırabilirsin onun hayallerine temmuz günü kızgın geçmişini soğutmaya durdurmak adına...

    kucaklarım...

    YanıtlaSil
  5. "insanın bakışlarını başka bir yüzde unutması"

    bu cümle üzerine başka öyküler yazmalısın ebru.uzun detyalı bir öykü. güzel yazıyorsun.içinin güzelliği kelimelerine yansıyor. :)

    YanıtlaSil
  6. sıra sıra dizdiği resimlerdeki yüzler... neredeyse bütün yaşlıların evinde vardır. dedemler de bütün torunlarının fotoğraflarını duvara asmışlar:)

    YanıtlaSil
  7. İnsan sessizce ne çok şey konuşur. Ve kimileri dile gelmiş bir çok şeyden daha çok kazınır içine... bilirim.

    YanıtlaSil
  8. "Herkes değil o biliyorum. Yalnızlığında bana da yer var. " çok çok güzeldi bu. hani birisi olsa böyle insanın bildiği yetmez mi sağanaklarda saklanmaya, bekleyişlerde arınmaya...

    eline sağlık ebruşum, gün'aydın olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Bazen insanın gördüğü bir kare yazdırır satır satır böyle.

    Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Senin günaydının onun aydınlıklara açılan penceresi olsun ve iyi dileklerini göndersin sana, sen bilmiyor ol, o hep bilsin...

    Bir gün konuştuğunuzda selamımı söylersin...

    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  11. harika Tasvir etmişsin,bencede umarım seni korkutmaz,umarım herkes gibi sıradan değildir.Selamlar

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Yoldaş;
    Yorum yazdırmayan teknik meselelerse artık inan bıktım kutucuk yapınca göndermeyenler ayrı sayfada yapınca gönderemeyenler diye ayıracağım yakında:))
    Yok eğer 'gerek yok yoruma' diyorsan ki bunu ayrıca görüşürüz :)) o zaman diyecek bişey yok. Benden korkulurmu yahu?

    YanıtlaSil
  13. Öz'üm canımcım belki de dediğin gibidir bazen çok donuk bakıyor korkuyorum ölmesinden bekliyorum:) Hep camın kenarında yaşıyor gibi.Ama ben hep diyorum ona bakışlarımla hiç gülesim yokken üstelik:)

    YanıtlaSil
  14. Anne Kaleminden ne güzel sözler bunlar teşekkür ederim. Belki şanslıydım farklı görmeyi bilenlerle yaşadım ve büyüdüm.

    YanıtlaSil
  15. Yaz Güneşim umarım ona da iyi gelen benimdir keşke o da anlatsa:)

    YanıtlaSil
  16. Kara Kitap
    Bazen güzel sözlerine, sözlerinize layık olup olmamayı sorguluyorum inan bana. Ortaokuldan beri yazıyorum sadece yazıyorum yırtıyorum, eskiden yakıyordum da ama yazıyorum. İşaretlediğin cümleyi düşünmeli, denemeli çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  17. Küçük Mucizem asarlar değil mi canım? Hafızalarına tıka basa doldurmak içinmiş gibi gelir hep her gün görerek yaşamaları çok güzel.

    YanıtlaSil
  18. Perpali güzel gözlü;
    Susarak ve bakarak paylaşıyoruz onunla da belki konuşsak uykudan uyanmış rüyayı sonlandırmış olacağız ama ne yalan söyleyim penceresini açsa 1 saniye düşünmeden konuşacağım.

    YanıtlaSil
  19. Nil'im gün boyu çok yoğundum iyi gecelere yetiştim değil mi canım?sarıldım sana.

    YanıtlaSil
  20. K.C.S. senin szöcüklerin de çok güzel oluyor çok gezemiyorum gezersem koşar adım bazen ama biliyorum senin sözcüklerini de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Sazancığım söylerim seve seve. Benim hazır beklediğimi biliyor gibi bakıyor belki de açacak penceresini bir gün kim bilir?

    YanıtlaSil
  22. Otuzundansonra eğer birkaç gün göremezsem iyi şeyler düşünmeyeceğim. Neyseki hep var. Var ama bazen uzun süre sabit bakıyor seçtiği noktaya işte o anlarda ya bir şey olduysa diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
  23. kırk yılın başı AVRAM doğru bir şey söylemiş diyerekten katılıyorum ben de...

    YanıtlaSil
  24. Aaa Meli.. prd. Bizim Arı, buradan sataşmış. Demek 40 yılınbaşı.. Üzüldüm şimdi.:D:D:D

    YanıtlaSil
  25. Hos bir bakisma sizinki:) Belki birgun karsilikli icersiniz cayinizi.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?