Sayfalar

20.03.2012

Gün de yetmiyor gece de:)


Sevgili Esra İda'dan daha sık söz etmemi istiyordu. Biraz bahsedeyim istedim. Türkçe ödevlerini severek yapmıyor ne yazık ki. Matematiği daha çok seviyor. Yukarıdaki fotografta amaçlarını yazmalarını istemişler. El yazısı olayına hala alışamadım. Bazen ne yazdığını okuyamıyorum. Dünyaca ünlü bir basketbolcu olup NBA de oynamak istiyormuş daha doğrusu Miami de:) Çok para kazanacakmış Los Engilis Laykırsa karşı oynayacakmış:) Aynen böyle yazmış kuzum. Basketbol topu istiyordu uzun zamandır anneannesindeyken bir şey aldığımızı söyledik hemen anladı zaten. Babasına soruyor
-Kaça aldınız 100 mü?
Babası
-Yok daha ucuza
İda kademe kademe düşüyor babası en son 17 lira dedi İda
-Haaa o zaman dandik bir top olmalı. Eşyalara değer verirken maddi yönden değil işine yarayıp yaramadığına bakarak karar vermesini söyledik.  Koridordaki lambayı kırdılar. Her saniyemiz Lebron James hareketlerini dinleyerek geçiyor.
Sahip olduklarına sahip olamayan o kadar çok çocuk var ki, dediğim her an siz küçükken bunlar var mıydı diye bir başlıyor odasındaki herşeyi sayıyor:) Yoktu dediğimde de üzüldüm diyor işine bakıyor sıpa.




Bu yanıtı özellikle gösterdi mesaj alındı ama bekleyecek. Daha yi bir top istiyormuş. Bir de Lebron'un posterlerini.

Daha dün anneme gülüyordum ama şimdi bir anne olarak İda'nın dağınıklığına laf edeyim. İnanılmaz dağınık bir çocuk. Özellikle de masası. Bu arada fotografta matematik sınav kağıdı var 95 almış. 1 soruyu yanlış yapmış -dursun inceleyeceğim dedi gözünün önüne koydu.


İda pasta börek konusunda biraz garip.Paskalya çok seviyor ama artık sıkıldı. İşten gelince bu akşam bu muffinleri yaptım tadı inanılmazdı. Okulu tüm gün olduğu için beslenme çantasında olsun istiyorum ama emin olduğum şu okul dönüşü annemlerde yiyecek. Neden yemedin dediğimizde de zaman bulamadığını söyleyecek. Okula değil de çalışmaya gönderiyormuşuz gibi. Yorgun bitkin dönüyor eve çünkü delice koşturuyor. Pantolon almaktan bir hal olduk. Dizler yırtılıyor sürekli. Havalar düzeldi geçen hafta 1 pantolon daha yırttı:) Tüm sınıf halkoyunlarında ama İda daha bize bir tek bile figür göstermedi.
Bu arada muffinlerden anneme de götürdüm bu defa gurur duymuştur diye tahmin ediyorum. Artık yarın öğrenirim sonucu.
İşlerim gittikçe yoğunlaşıyor. Ankara'ya bahar geldi diyorlar.
Not: Çok para kazanmak gibi bbir hayal neden kurduğu üzerine geçen sohbetimizi bir başka akşam yazayım. Bana bahçeli ev alacakmış bir de dünyayı gezecekmiş:)

13 yorum:

  1. bana da yetmiyor valla. bak o yüzden gecenin bu kör saatinde okuyorum seni. bu arada söyle ona basketbolcu olacaksa bazı taleplerim var kendisinden. hani şöyle tanışmak istediğim bir kaç kişi:)

    YanıtlaSil
  2. seviyorum vurdumduymaz olabilmelerini
    hee üzüldüm diyor
    an an için ama bir saniyeliğine hakikaten üzülüyor
    ve yollarına devam edebiliyorlar
    hiç bir duyguyu kendilerine yük etmiyorlar
    sevinci de kızgınlığı da küslüğü de üzüntüyü de
    işte ben buna çok özeniyorum..
    işte ben bu yüzden çocukluğumu çok özlüyorum...

    severim o basketbolcuyu ayrıca :))

    YanıtlaSil
  3. çocuk işte adı üzerinde ;) o kadar doğal ki tepkileri..
    İrem de ünlü bir tenis sporcusu olma hayalini çizmiş :) nasıl olacaksa şu anda bu sporla uğraşmadığı halde :))
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
  4. Bu el yazısını nereden çıkardılar hala aklım almıyor, bunu pratikte yaşamıyoruz henüz ama yarın öbürgün o raddeye geldiğimizde sadece el yazısını okuyup yazabilecek ve dolayısıyla kitap okur yazarlığını olumsuz etkileyebilecek gibi geliyor. Nasıl oluyor durum?

    "Sahip olduklarına sahip olamayan o kadar çok çocuk var ki.." diyaloğuna ne kadar çok giriyorum anlatamam. Gerçi Mercan büyüdükçe azalıyor, kabülleniyor artık sanırım. Zaten hepi topu 4.5 yaşında :) şimdilik gördüğü her oyuncağı istememeyi öğrenmesi benim için kafi..

    YanıtlaSil
  5. Oturur ağlarım sanırım ben oğlum bana bunu söylese, sana bahçeli ev alabilmek için çok para kazanmak istiyorum dese :)

    Teşekkür ederim Ebrucum, ben çocukların yaptıklarını okurken pek bir keyif alıyorum. Ayrıca okudukça İda'nın sahiden çok özel bir çocuk olduğunu anlıyorum, gerçi her çocuk özel ya, yazık ki hayat pek bir acımasız davranıyor bazısına.

    Zil çaldığı gibi koşardık biz de çocukluğumuzda, çok çorap yırttım ben de ilkokulda :) Yazısını da pek beğendim bu arada, el yazısı öğretiyorlar artık değil mi onlara?

    Muffinler harikulade görünüyor, ben her cuma ya da ctesi kek yaparım mutlaka ama şimdi senin bu güzel fotoğrafın üstüne cumayı bekleyemeyebilirim bu hafta :)

    Öpüyorum seni ve yazının başrolü İda'yı da.
    Bu arada matematik mezunuyum demiş miydim sana? Seviyorsa bence matematik her kapıyı açar ona sonrasında. Matematiği iyi olmayan çocuklar başarısız olarak adlandırılmamalı asla ama sayısal işlemlerden ibaret değil matematik asla. Çok çok faydası olacaktır ona mutlaka.

    YanıtlaSil
  6. Kedişim adamlar kavak gibi kolları benim kadar:) Sen de mi seviyorsun. Bak hep diyorum hafta sonları İdayla takılmak istersen haber ver:) Öptüm

    YanıtlaSil
  7. Yazgüneşim hakikaten nasıl güzel değil mi bakışları. Leke tutmuyorlar.Ben de çok özlüyorum inan. Gerçi çocuğumun olması da ayrı güzel ya:)
    Öpüyoruz canım

    YanıtlaSil
  8. Goncacığım hayal dünyalarını severim ben onların. İda her zaman astronot hayalini kuruyor:) yeni çıkan da basketbolculuk oldu bakalım daha nler olacaklar. iyi insanlar olsunlar, mutlu olsunlar hep. Öpüyorum İrem'i.

    YanıtlaSil
  9. Derbay ilk sene çok zorlandık. Anlatamam. Çocuklar arada derede kaldı. Hala yazdıklarını okuyamıyorum ben. Bir de özenmediğinde iyice kontrolden çıkıyor.Esasında yazarken izlediğimde elyazısı fiziksel olarak daha uygun ve kolay gibi geliyor. Ama biz yaşlanınca onların yazdığını okuyamayacağız sanırım:)

    İstemek istememek de yaşla ve çevreyle değişiyor. İda her zaman 1 hakkın var olayına alışmıştı:) 2. yi istemezdi. Bir de beklemek. İstediği her şeye hemen parmak şıklatınca sahip olsun istemedik kasten bekletiyoruz bazen. Ama şuan 3.sınıfta ve dışarıdan etkilenmeler başladı. Endişelenmiyorum aslında bu da dönemsel olacaktır diyorum ama bu sene etkilenmeye başladı. Mercan'a öpücükler.

    YanıtlaSil
  10. Esracığım ah her lafları ayrı dokunuyor insana. Şimdi bütün çocuklar çok farklı eskidenmiş ağzını gösteremeyen çocuklar değil mi canım:) Şimdi neredeyse organları latince sayacaklar. O dinazorların adlarını türlerini ben söyleyemiyorum ezbere sayıyor latince isimleriyle:)

    evet evet el yazısı ama özenmediğinde kendisi de okuyamıyor:) Babası da matematik çok sever umarım ona benzer:) Bilmiyordum canım matematikçi olduğunu. Dediğin gibi cidden her kapıyı açıyor. Topyekün düşünme yeteneğinin bile farklı olduğunu düşünüyorum ben iyi matematikçilerin. Ee belliydi senin de.Öpüyorum sizi.

    YanıtlaSil
  11. "Eşyalara değer verirken ..."
    bu onun değil sistemin,çevrenin,
    dayatanların suçu...
    Şimdi Xcell reklamı var ve barışmak için bebeğin doğması gerekirmiş gibi bir mesaj alıyorum.

    Matematik seven birkaç kişiyi gözlemle,bence çoğu dağınık ve Türkçeyi sevmiyordur güzel sorular sormayı, dili iyi kullanmayı bilselerde:)
    sağlıcakla kalınız

    YanıtlaSil
  12. ebrucum bu 4+4+4 ile 2007 doğumlu kızım sanırım seneye okula başlayacak, epey belirsizlik var bizde de, endişeliyim, aynı yollardan geçeceğiz sizinle...
    ida çok akıllı bir çocuk kesinlikle, mesajı ödevlerin içine gizliyor açık vermiyor, çok etkileyici :)))

    YanıtlaSil
  13. Aferim sinavdan cok iyi almis. Masama birak inceleyecegim demesine de bayildim. Tatli sey!

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?