Sayfalar

12.03.2012

Başlık Olmasa Olmaz mı? Olur

Bazen bakışlarımı unutuyorum üzerinde. Göz göz kanıyor, göz göz gülüyorsun.
Hiç böyle çok sesli olmadı kafamdakiler. Ayırd edemiyorum cümleleri. Kendimi ne kadar versem o kadar anlamsızlaşıyor. Bazen çok derinlerden bir bebek sesi bazen sadece saat tik takları.

Ne çok yürüdüm bugün. Eski günlerdeki gibi kaldırım taşlarındaki çizgilere baka baka. Basmamak için uğraşmadım üstelik. Onlar belki de hep benim o çizgilere basmamı bekledi! Şemsiye alacaktım ellerimi ceplerime koyamam diye almadım. Ellerim ceplerimde yürüdüm. Geç kalmadan, erken oldu demeden. Aradığım yeri kaçırmışım gibi yapıp iki defa geçtim aynı yoldan. Gücüm olsa daha çok geçecektim. Plan yaptım. Havalar düzeldiğinde aynı yoldan aynı gün onlarca defa geçeceğim. Sebebi yok.

İnsan beyninin sınırlarından ürkmeye başlayalı çok olmuştu. Bir otobüs camından attığım ilaçlarla başaldı sanırım. Elimde minicik bir aynaya bakıyorum (belki yarım saattir) biri kapıyı kırıp içerde yatan oğlumu alacakmış gibi korkuyorum. Bir yanda 'sabaha beslenme çantasına ne koysam' diye düşünürken diğer yanda sehpa kenarına sıralanmış adamlarla konuşuyorum. Orada olmadıklarını biliyorken. Kendimle konuşmuyorum artık kendimle konuşmuyorum. Kendi kendime yüksek sesle konuşuyorum. 'Ne dedin' diyenlere 'kar mı yağmur mu yağacakmış' diye soruyorum. Ne manasız Mevlana'nın İda'nın beslenme çantasına peçete katlayıp yerleştirmesi.
Aklımdan geçenlerin böyle dökülmesi de manasız. Okusam kendimden utanacağım şeyler yazmaktan korkuyorum. İçmedim içmedim. Zaten ben içemiyorum ki! Hemen sarhoş oluyorum.
Mesela şimdi bize gelseniz. Tutup tutup kulaklarından atsanız
Çok yürüdüm bugün. Tebeşirle işaret koysaydım kaldığım yere. Ne tuhaf insanın duygusuzluğu! Mutlu/mutsuz ayrımını kaçırması. Sadece sadece yaşaması.
Ve ne güzel bu hal. Davula vurdukça (mizik)uçar gibi olması. Gözlerini kapatınca hafiflemesi....



Bütün pazar Metallica dinledim tıpkı eskisi gibi. Dilerim bir gün ben de o seyircilerden biri olabilirim.(amin)

10 yorum:

  1. sen de kafasındaki sesleri susturamayanlardansın, di mi? içinde birden fazla kişi hep konuşuyor, sen hepsine de cevap veriyor, arada "bi susun ama" diye kızıyor, sonra hep birlikte konuşmaya devam ediyorsunuz, di mi? böyle zamanlarda öyle çok yoruluyorum ki.. ancak güzel ve sakin bir manzara karşısında susuyor içimdekiler. o manzara karşısında hepimiz sükunetle seyre dalıyoruz, çıt çıkarmadan. ya da güzel bir müzik dinlerken susuyoruz; dinlediğimizle bir hayale dalarken susuyoruz... işte, içimdeki tüm seslerin birleştiği o anlar, benim huzur diye tanımladığım anlar.. şimdi seni okuduğumda, kendimle bu uğraşım geldi aklıma. sende de öyle mi diye merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Müzim canım aynen dediğin gibi ne eksik ne fazla. Yoruluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yorma kendini,zamanla susturmayı değil de, duymamayı başarabiliyorsun...
    Uzun sürmese de :)

    çay ve simit

    YanıtlaSil
  4. Ebru su...(beyazıııı var dı bi zaman hatırlarmısın:D:D) Hafta başladı bak gün yarılandı:)) Yorgunluklarımızın farklı olmasını diliyorum yahu... yenilendikçe:D:D

    YanıtlaSil
  5. Metallica hayranı bir arkadaşım daha vardı. girerdi yatağa açardı son ses gömülürdü yorganın altına :D

    YanıtlaSil
  6. Ben de senelerce çizgilere bakarak yürüdüm, artık basmamak için uğraşmıyorum aynı senin gibi ama mutlaka hem de mutlaka içimden kendi kendime konuşuyorum yürürken, bazen diyorum biri daha var harhalde içimde, bilmiyorum doğrusu böyle olması belki de.
    iyi haftalar olsun Ebrucum hepimize.

    YanıtlaSil
  7. Çay ve simit değil mi ya:) Aslında yaşarken başarı, başarısızlık çok da önemli olmuyor. Önemli görüldüğü an zaten bittiği an.

    Umar umar :)) Selamlar sıraya girdim.

    CrocuS sen beni bugün 2 defa gülümsettin. Ebrusu güzel de oldu:) devam devam.

    Nilhancığım ben de hatta sabah eşim epey söylendi o nasıl müziklerdi öyle kulaklıktan bile taşmış:)

    Esracığım bak yine aynı şeyler. Senin de haftan güzel olsun canım gün biterken fırsatım oldu.

    YanıtlaSil
  8. siyah süt de elif şafak ın içinde kadıncıklar vardır ya konuşup duran hepsi ayrı bi zıt karakter
    bende de var onlardan
    görüyorum ki sende de
    salut o zaman
    içemiyorum dedin ama
    içelim boşver sarhoş olalım gel
    lazım bazen

    YanıtlaSil
  9. Konomaşşşş :)12 Mart 2012 23:53

    demek ki tek ben değilmişim yürürken kaldırım çizgilerine basmamaya özen gösteren. şimdi ise inadına inadına basıyorum. inatla iş yapmaya bayılıyorum. :)

    sevgiler sundum kucakkk dolusu :) kimim ben? belki sen bilirsin ama varsın başkaları merak etsin ahahahaha.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?