Sayfalar

16.05.2012



Buldum buldum sebebi. Dün torid için verdiğim kan sonucunu aldım.  Kilo alamayışımda en büyük neden olan hipertorid ve yine yükselmiş değerlerim. Tahammülsüzlüğümü, sinirimi yıktım üzerine oldu bitti. Dün annemin durumu da belli oldu. 1 hafta daha kalacak. Bildiğiniz dağıldık. İda halamlara bırakılıyor okul dönüşü. Erkek kardeşler (2 delikanlı) başının çağresine bakmaya çalışıyor ve tam tamına 4 haftadır sabah 9-10'a kadar uyumadım. Sıska görünümüme rağmen dayanıklıyımdır ama belli ki troidden inanılmaz yorgun hissediyorum. Ha bir de şu yağmurlar bitirdi beni. İşyerinde herkes bana soruyor 'yağacak mı hala ağrılar var mı' yanıta göre giyiniyorlar:) Devlet Hava tahminlerinde benden faydalanabilir fiyatta anlaşabiliriz.
Dün doktora 'Duygusal dalgalanmalar, yorgunluk yapıyor değil mi bu yükselmeler' dedim 'evet' dedi. Zaten bilyordum. 'Doğal yöntemlerle inmez mi bu' dedim 'bilmem ki ' dedi ailece güldük ve ayrıldık odasından. İda'nın boğazı iltihaplandı yine antibiyotik verdiler. Bir aşama var başta küçücük bir şeyde dağılacakmışsınız gibi gelir sonra dudak kenarına hafif bir gülümseme kondurulur ve 'ahh daha beteri olmasın geçer' der devam edersiniz. 
 Bu gün müzik bu

15 yorum:

  1. Tiroid hormanlarımızı yarı yarıya değiştirsek bir yararı olur mu,diye düşündüm.Belki benim kilolardan sana biraz veririz,bende biraz seninkiler sayesinde kilo verebilirim.Ayrıca pozitif düşünme gerçekten iyi geliyor.Herkese geçmiş olsun,yüreğine gülümsemeyi unutma.Sevgiyle kal,Nehirİda...

    YanıtlaSil
  2. Annemin vardı yıllarca hipertroidi. hiç kilo alamayan , çok sinirli bir annem vardı çok uzun süre. ama o kadar da iyi biridir ki sinirinden kendini yer bitirirdi. ama sonra menopoz döneminde düzeldi . tabii aldığı ilaçlarından etkisi olmuş olabilir. ama tam da hormonların değiştiği o döneme denk geldi iyileşmesi. kilo da aldı, yıllar sonra sarılabileceğim, yanağını sıkabileceğim pof pof kabarık bir annem oldu :))) yazıda adı geçen tüm hastalara geçmiş olsun, daha da beteri olmasın. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. doktorun "bilmem ki " demesi beni de güldürdü ama gülüşüm kızgınca....
    gelelim idanın durumuna...bence bu kadar takılma, o kendini bu şekliyle de gayet güzel idare edebilir benim kızlar ondan daha küçükken evde tek kalıyordu...hayat ona inanılmaz güzel şeyler katıyor şuan, telaşlanmak, kendince mükemmeli aramak ve istemekten vazgeç.
    ve daha iyi bir doktora git:)
    yastıkları yumrukla, yere at:) iyi gelir.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, hepiniz sıraya girmiş gibisiniz. :((
    Ayakta kalıp size bakacak bir iki cengaver var, neyse ki!

    YanıtlaSil
  5. belirsizliklerin belirli hale gelişi bile güzel.demek sende benim gibi,Meteorolojinin fahri üyesisin:P eskiden anlamsız gelirdi ama pek bir anlam kazandı yağmur öncesi sızılarla bu efsane anlatımlar:)tekrar hanenizin şifası bol olsun diliyorum

    YanıtlaSil
  6. canım ebru, geçmiş olsun:(

    gerçi, bak ne oldu. seni okuyunca, şimdi ben 56 kiloyum ve bıraksam daha da gitcek de, bu yüzden 50 niyetiyle diyete başladım ya, dedim ki; ben de bi şeyler yapsam da bu troidimi hızlandırsam. tabii bunu sesli dedim. yanımdaki, diyetimden hiç hoşlanmayan kişi suratını ekşitti hemen:)

    canım benim, hepsi geçer, yoluna girer. yeter ki birbirinize destek çıkın, diğer anlamda dağılmayın. böylesi geçicidir, sabır, güç sağlık diliyorum. kolaylık diliyorum. öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  7. Ebrusuuuuuu !!! Troid zordur bilirim kan değerlerin düzeldi mi daha hissedeceğini düşünüyorum..Zira anneciğim de öyle olmuştu.. :)Ebrusuuuuu!!! gülen gözlerle!!!

    YanıtlaSil
  8. hepinize geçmiş olsun Ebru. Geldim mi üst üste gelmezse olmaz zaten.

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun ebrucum. hepinizin biran önce normal düzene dönmesini diliyorum...

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim. Aslında ben alternatif tıbba bel bağlamak üzereyim:) Karaciğer değerlerimi enginarla düşürmüştüm belki troid için de vardır araştıracağım bakalım.

    YanıtlaSil
  11. canım geçmiş olsun sana, ida'ma ve Anne'ye. uzun uzun yazasım var sana, ama yazamıyorum, çünkü çıkmam lazım.

    öpüldün

    YanıtlaSil
  12. sabır sabır sabır... geçip gidicek hepsi canım

    YanıtlaSil
  13. bu sağlık olayı böyle
    valla anlaşmış gibi
    biri başladı mı diğerlei kıçına takılmaya pek hevesli
    yine aman beterinden korusun allah deyip
    yola devam
    var mı başka yolu
    çoook geçmiş olsun kuzum

    dikkate et kendine
    sevdiklerine dikkat edeyim derken sakın kendini ihmal etme
    öpüldün ;)

    YanıtlaSil
  14. Çokkkk teşekkür ediyorum. Annem bunalmış halde idanın boğazı daha iyi ben iyiyim. genellikle herkes hastayken hasta olmuyorum ben herkes iyileşince oluyor:)

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?