Sayfalar

10.10.2012


Bir süredir yazmıyorum. İçimden gelmiyor yazmak. Yorgunluktan olduğunu düşünüyorum. Hani gardroplarınızı düzenli tutmak için kutular kullanırsınız ya onlardan var sanki kafamın her köşesinde ve o kutular şuan epey karıştı. Düzenleme yapmak lazım. Mevsimi geçmişleri, geçmek üzere olanları kaldırmalı bir kenara!
Söz etmedim burada birkaç arkadaş telefon görüşmelerinden biliyor fotoğraf kursuna gidiyorum. (Bu cümle yanlış gibi fotograf çekim teknikleri mi demeli acaba) hatta önümüzdeki pazar sona eriyor. Kursa gittiğimden beri daha az fotograf çekiyorum. Bilinçli mi derseniz kesinlikle hayır. Pazar günü Kızılay'da eyleme katılıp çektiğim fotoğrafları saymazsak tabi. Evde bardak çanak çekip duruyorum elimde kitapla. (kimseler görmeden denemeler yapmak için çekiyorum sürekli) Kursun ilk günü hocamız 'neden buradasınız dedi'  ne yaptığımı bilmek istiyorum, bas çek yapmak istemiyorum dedim. Zaten otomatik ayarda çekim yapacaksak kursa gerek olmadığını anlattı.
3 haftadır büyük keyif alarak gidiyorum ama dedim ya kursa gittiğimden beri ürküyorum:) Çekerken ellerimin titrediğini fark ettim desem yalan olmaz inanın titriyor ellerim. Kurs çıkışı kendimi (her hafta) Dost Kitapevi'nde buluyorum. Her hafta fotoğrafla ilgili bir kitap alıyor hafta içi bitiriyor gidiyorum kursa. Sözünü ettiğim kitaplar teknik bilgiden çok kesinlikle fotoğrafın felsefesine ilişkin. Uzun zamandır yaptığım hiç bir şeyden böylesine zevk aldığımı hatırlamıyorum. O okumalar biterse çekmek için cesaret kazanacakmışım gibi geliyor. Roland Barthes Camera Lucida aldım geçtiğimiz pazar da. (Belirtmeliyim ben Dosttan daha ucuza aldım) Nes ve Nil fotoğraf üzerine zaten öylesine güzel okuyor ki onlardan aldığım notlara da sıra gelecek. Gerçi Nes yaptığım seçimleri gayet doğru buldu.
Bu arada iş ile ilgili bir eğitim süreci içerisindeyim. Yüzümde ergenliktekinden çok sivilce belirdi. Yapamamaktan korkuyorum ama yaparmışım gibi geliyor. Epeyce insandan sorumluyum bu konuda. Fırsat bulduğumda çalışıyorum. Blog gezmeleri benim için yalan oldu. 
Herşey tamamdı da öğrencilik eksikti sanki  Sınavsız 2. üniversite hakkı diye bir şey duyar duymaz açıp baktım bölümlere ve hep aklımda olan (içimde kalan) Felsefeyi görünce zıpladım. Ön kayıt yaptırdım bile. 4 yıl felsefe uzaktan da olsa bakalım nasıl olacak. Fırsat bulabilecek miyim sınıfı geçebilecek miyim? Ocakta sınavlar başlıyormuş:)
Benden haberler böyle oradan oraya koşturuyorum. Ankara da yağmurlar da başladı. İşin görselinden geçtim de bacaklarım fena ağrıyor:) 
Eşime şunu bitirip bir de yüksek lisans mı yapsam dedim güldü:) Gülünecek ne varsa (aslında ben de güldüm) Maaşına etkisi olacak mı gibi gayet somut bir sonuca bağlayıp gülüştük.
52 kilodan 50 kiloya inmiş olmamsa moralimi bozdu. Ne yemeli de almalı bilmiyorum ama halsizleştiriyor. Bir de pantolonlarım düşüyor üzerimden:)

Müzik burada bugün şuan itibariyle bile 10 defa olmuştur:) Sayfaya ekleyemedim tık yaparak dinlersiniz.

Görsel ise  Henri Cartier-Bresson (büyüleniyorum öğrendikçe)

27 yorum:

  1. oo baya bir yogunmussun bende neredesin diye merak ediyordum.
    bu fotografcilik baya bir revacta bu aralar etrafimda birkac kisi daha var kursa giden.
    ama en guzeli de felsefe okuyacak olman olmus.super bir fikir.hem sen basarirsin merak etme diplomanin postunu bekleyecem:)esine de selamlar hem maasina etkisi olmasa da sana etkisi olur merak etmesin soyle ona:))))))

    YanıtlaSil
  2. İnsan bazen yazamıyor sonra tekrar yazmaya başladığında güzel değişikliklerle dönüyor..
    4yıllık felsefen hayırlı olsun
    Kursta başarılar
    :)

    YanıtlaSil
  3. Ebrucum önünde saygı ile eğiliyorum. hem fotoğraf kursu için, hem de felsefe için.
    ikisi de semi mutlu eden hedefler. başarılar diliyorum canım ve ben yapacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Agresif Prensesciğim bu ara öylemidir bilmiyorum amaben hep istiyor bir türlü zaman bulamıyordum. Ama inanılmaz zevkli düşünürsen.
    Diploma için o kadar iyimser değilim hiç kalmasam 4 yıl 41 yaşında mezunum :)))


    Depresif Polyanna benimkisi cidden yorgunluktu eve gidince elime almıyorum bilgisayarı. Kurs önümüzdeki hafta bitiyor. Bakalım öğrndim mi:)
    Teşekkürler.


    Nilhancığım fotoğraf da felsefe de hep bir kenada beklerdi şanslı yılmış:)
    umarım başarırım:)Öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  5. Çok imreniyorum fotoğrafla uğraşanlara. Keyif verici olmalı... Denemelerini buradan da görmek isteriz sonra

    YanıtlaSil
  6. ben de 3 koca ay gittim. pek bir hevesle guzel guzel fotograflar cektim... sonra?! ah sonra, ne oldu bilmiyorum araya kocaman bi ara girdi ve hoop otomatik mod geri dondu! tembellikten baska bisey degil. uzuluyorum bu halime... sen ben gibi olma dilerim :) sevgiler,
    luna.

    YanıtlaSil
  7. Felsefi fotoğraf pozları...
    Kim bilir ne derin, ne bombası sonuç çıkar.
    Ağrı ataklarının da panzehirini deşifre etmiş olursun.

    Anlaşılan, 2013 de ikiye katlanmaya kararlısın:)

    Muhasebe matematiği ile yitirdiğin kiloları felsefe ile geri alacağın mümkün. Çünkü o zaman kafana tokadan başka birşey takmayacağın, varsa diğer takıntılarını felsefe ve fotoğraf darbeleriyle yere düşüreceğin kesin:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Luna kızdım ama 3 aydan sonra bırakma haydi yeniden dön ve haber et lütfen dönüşünü. (kaçırmak istemem)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Vladimir fotoğrafın yazmakla ilgisini kendimce keşfedeli epey olmuştu. Birine gücüm yetmediğinde diğerinden yardım alarak yol almak istiyorum dilerim başarılı olurum.

    YanıtlaSil
  10. Ahhh Zihni Abii ne özledim seni anlatamam. Muhasebe matematiği cidden kilo verdirdi şu sıra. Birşeylerle ciddi anlamda ilgilenmek kadar iyi bir tedavi yokmuş. İda'nın da makinası var ve kısa zaman sonra onunla birlikte çekimlere gideceğiz bakalım neler çıkar paylaşırım buradan.
    2013 de katlanır mıyım bilmem ama bana birşeyler katacağı kesin.
    Sevgiler çokkk

    YanıtlaSil
  11. sen var ya kuzum
    doktora bile yaparsın felsefede
    demedi deme
    fotoğrafa gelince
    nefis şeyler çıkacak ben eminim :)

    YanıtlaSil
  12. can ne gelişmeler olmuş ne gelişmeler :) pazar günleri aynı mekanlarda dolanıyor olabiliriz gibi gbime geliyor, sana mail atıyorum şimdi. kişisel gelişimin sonu yok işte, üniversite, bir hobi, yeni başlanılan bir spor vs vs... çok sevindim senin adına, beni de anmışsın ya, yazgüneşi kadar okuyamıyorum ben aslında, eminim sen beni geçeceksin bu konuda.. öperim.

    YanıtlaSil
  13. Harflerini öğrendikçe sözcükleri yazmayı sevdim.Hayallerimin düşsel oyunlarıydı.Matematik öğrencisi,seçmeli dersi resim olurken yazılar defter aralarında kaldı,uzunca bir süre.Sonra baktım ki ellerim kaleme gidiyor,yazdım.Birgün bir fotoğraf karesine takıldı gözlerim,ne kadar yazdıklarıma uyuyor,dedim.Dediğin gibiydi.Yazdıktan sonra günlerce fotoğraf,resim aradığım oldu,yüreğimin satırlarıyla dans edecek...
    Fotoğraf kursuna gitmene ,felsefe okumana sevindim.Birde seni özledim,Nehirİda.Bu arada demir değerlerine baktırmayı ihmal etme.Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  14. Biri "felsefe" mi dedi? :)) Biz buradayız, yanındayız. fotoğraf mı? O da güzel :)

    YanıtlaSil
  15. Ne guzel sey sevdigin bir ugrasla icli disli olmaya baslaman. Senin adina sevindim.

    YanıtlaSil
  16. Neden yazmıyorsun diye hayıflanıp duruyordum.. Meğer ne de güzel şeyler yaptığın için miş... Ebrusuuu.... çok sevindim... çok kıskandım...:D fotoğraf güzelliklerini bekliyorum....

    YanıtlaSil
  17. Yazım Güneşimm yaşlandık be canım bilmem ki bünye kadıracak mı eskiden sabahlara kadar sohbet ederdik şimdi bulduğum her düzlükte sızıyorum:)
    Can senin kadar olmam için kaç fırın ekmek lazım bilmem ki.

    YanıtlaSil
  18. Nilim canım:))
    Hakikaten kafa 20 yıl evvelkine oranla başka işliyor olumlu manada ama işte 1 kez okuyunca anlamak kalmamış:)
    Öptüm

    YanıtlaSil
  19. ekmek falan lazım değil be kuzum..
    alası çıkacak
    ben bilooom
    ahanda buraya yazdım
    dediydi dersin ;)

    YanıtlaSil

  20. hani bir laf var ya; fala inanma ama falsız da kalma, diye. işte fotoğraf kursları, kuralları gibi şeyler de aynen öyle. öğrenmek, bilmek iyidir. ama yeri geldiğinde bu kuralları unutmak gerekecek. o an gelinceye kadar da rahat olmalı insan. en usta fotoğrafçı bile yüzde doksan çöp kutusuna çalışır. en iyi, en hakiki kural bu olsa gerek. şu ana kadar gördüklerimden yola çıkacak olursam, senin çekimler bayağı iyi gidiyor. kim bilir o "çekmeceye çalışılan" çekimlerde ne ilginç, ne güzel fotoğraflar vardır. :)

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Nehire demir eksikliğim var ama ilaç kullanmıyordum baktırmam lazım ama vakit de yok ki:)
    Ben de özlüyorum ama ilk defa bu kadar uzun süre blogdan ayrı kaldığım dönem.
    Arada da olsa uğrayıp yazayım dedim:)

    YanıtlaSil
  22. felsefespri ocakta sınavlar var:) yerime gitsen.

    YanıtlaSil
  23. Eg çok uzun yıllardır istiyorum belki hatırlarsın:)
    Ama iyi geliyor çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. CrocuS sana nasıl ulaşmalı bilmem ki:) bir görünüp kayboluyorsun mail at lütfen

    YanıtlaSil
  25. Ulaş seni görünce çok seviniyorum. Aslında o kadar çok ki denemelerim ama ekleyemedim. Bu arada lütfen sen de daha sık güncelle.
    Bu konuda senden öğreneceğim çok şey olacağından eminim.

    YanıtlaSil
  26. "Camera Lucida", sadece fotoğraf sanatı üstüne bir kitap değil, başka bir şeydir. Onunla başladı isen duramaz BArthes'ın diğer kitaplarına da saldırırsın haberin olsun.
    Anam bu yazıyı Sırrakalem görmesin, benim tembelliğim yüzünden Sosyolojiye kayıt dönemini kaçırdı. Güya ben de Felsefeye gidecektim.:)))
    Sen bi başla, seneye de biz gideriz.:P

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?