Sayfalar

29.10.2012

Öpme beni anne!

 
Üzerinde yazıldıkça keyif veren alanlardan biridir benim için ev. Hatta bazı köşeleri diye daha da özel hale getirmek mümkün. İyi geldi birkaç gün dinlenmek. Çok özlemişim evde olmayı. Klasiktir kokuların ev ile beraber anılması. Toz kokmadığı sürece bana evi hatırlatan onlarca koku vardır.  Bu yukarıdaki çiçekler (Atos-portos-aramis) öyle narinler ki. Bakalım uzun ömürlü olabilecekler mi?
Bayramlara özel bir anlam yüklemiyorum. Çocukluğumuzda diye başlayan cümleler de kurmak istemiyorum. Ben daha çok tatili ile alakadarım. Derin donduruculara stoklanan protein ile de alakadar değilim. Birkaç saat önce oradan oraya koşturan bir hayvanı tabakta görmeye tahammül edemediğim zamanlardandır kurban bayramı. Mesela bu saydıklarım dışında sevdiğim şeyler bile oluyor. Mesela eski türk filmlerindeki gibi giyinmiş halde uzanıp tv izlemek büyük keyif. Oysa tatil demek pijamayı çıkartsam mı çıkartmasam mı ikilemine düşmek değil midir? Değildir işte bayramda, nedense çok da fazla gelen giden varmış gibi üst baş düzgün her an siren pardon zil çalacak da millet gelip -uf ev de pismiş, diyecekmiş gibi her geçişte sehpa tozları püf yapılarak yok edilir.
Yok ben bayram temizliği gibi abartılı eylemlere de girmem (heppp temizim ondan) bayramdan evvel pis miydin   diye annemi vaz geçirmeye çalışırım hatta ama başaramadım.
Her neyse seneye bu zamana kadar yetecek etler stoklanmış kavurmalar  yapılmış  ise haydii geçmiş olsun. Ben memnundum hatta bazı ilklere bile imza attık ailece.
Uzun zaman görüşemediğimiz insanlarla görüşebildik, eski dostlarla kahvaltılar yaptık. Çayı masada bırakıp gezdik, yorulduk eve döndük.
Koca (4 gün ne kadar kocamansa) tatilde damağımda tadı kalan bir an var ki 'galiba oluyor bu iş' dedirtti.
Bunca satırı yazmadan önce aslında amacım bu olayı aktarıp çıkmaktı. Karşı komuşumuzun annesinden daha önce söz etmiştim. Sabahları saçlarını tarayan yaşlı teyze hah işte onlara gittik. Yüzünde hep ama hep hüzün gözlerinden yaş aktı akacak gibi duran teyzeye. 6 sene önce 35 yaşında oğlunu kaybetmiş duvarda asılı resmi indirip gösterdiler. Biz onunla ilgili konuşurken iyi duymayan haliyle bizi izleyip ağlıyordu. Kızı konuyu değiştirdi. İnsan ne garip birini ağladığı yerde bırakıp başka bir yere aynı hızla geçebiliyor. Çaylar tazeleniyor, sohbet ediliyor ama teyze iki yana sallanıyor resme bakıyor.
İda başını omzuma yaslamış uyudu uyuyacak arada onunla konuşuyorum. Alnını öptüm kalkacağız birazdan dedim tamam dedi ve yanağına bir öpücük kondurdum. Galiba ben onu yakınımdayken çok fazla öpüyor, dokunuyorum. Bir anda kafasını kaldırıp kulağıma yaklaşıp BENİ ÖPME ANNE  TEYZENİN OĞLU ÖLMÜŞ YA ÇOK ÜZÜLÜR................
Ne diyeceğimi bilemedim. Öpmem dedim.
Eve döndük ve yatağına yatırırken ben seni çok seviyorum iyi bir insan olacaksın dedim. Öyle değil miyim dedi?
Öylesin ben bunu bu akşam bir kez daha anladım ve çok mutluyum dedim.Şimdi öp rahat rahat dedi epey öptüm.
Galiba oluyor..........
 
 

34 yorum:

  1. ayy yerim seni kuzu.nasilda dusunceli nasilda icli demis oe diye.kac yasinda ida?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9 yaşında. Aslında bunu düşünebilecek yaşta ama ne bileyim düşünmesi ve hatta ifade etmesi çok iyi geldi bana. Yetişkinler bunca acımasızken

      Sil
  2. Gittim,kocaman oğlumu uyurken öptüm,kızım içinde elimi yüreğime götürdüm,özlem öpücüğü oldu onun ki,şükür...
    Birde seviyorum seni ve öylesine güzel yüreği ve bakışları olan İda'yı.(Kitaplarla büyütülmez çocuklar,ailesidir çocuğun yüreğini yönlendiren)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızın için ben de elimi yüreğime götürdüm sevgili Nehire aynı şehirde sardım senin için de. Çok teşekkür ederim senin güzel bakışın bizim için çok büyük destek. Kitaplar evet evet onlarla büyütülmüyor her şey hareketle değil mi? çarpa çarpa yalpalaya yalpalaya öğreniyoruz.

      Sil
  3. ben çok duygulanıyorum çocuklarda böylesi gelişmiş empatiyi görünce, ida da sabah sabah gözlerimi doldurdu... olacak tabi ebrucum olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım en korktuğum şeydir merhametsiz bireyler. Onlardan olmaması için çok uğraşıyoruz ve galiba sonuçları görmeye başlıyoruz. Ne güzeller değil mi? Dilerim hep mutluluktan ağlatırlar bizleri:)

      Sil
  4. Sevgiyle sarmalanıp büyüyen çocukların; ahlaki değerleri ve çevrelerine saygı eşikleri tahmin edilen veya umulandan diyeyim.. fazla oluyor galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki oluyor dedirtti ama tek ümidimiz ne de olsa:)

      Sil
  5. Ne kadar düşünceli bir çocuk...

    YanıtlaSil
  6. ohoooo kızıııım oluyosu mu kalmış
    olmuş bile çoktan bu çocuk
    yiyesim geldi heee

    yalnız bazen keşke olmasa mı yaw diyorum
    hani bu devirde iyi insan olmak başa bela ya
    o manada
    ne ise yaaaa
    yine de
    olmuş bence
    ve olsun yine bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım onu ben de diyorum. O kadar kırılgan ki. Acaba kalkanlara sahip olmayacak mı böyle olunca da:( Çelişkideyim ama ne bileyim be canım

      Sil
  7. Nasıl da giriyor karşısındakinin kafasına,duygusuna,nasıl da önemsiyor. Evet o iyi bir çocuk. Oluyor dediğin olmuş galiba...

    YanıtlaSil
  8. sen ona en çok ihtiyacı olan yolu göstermişsin birkere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya kuşum?
      Sabah da öğretmenden güzel sözler duydum ki ahhh mest oldum

      Sil
  9. Böyle özel, güzel anne babaya sahip çocuk nasıl olmasın Ebrucuğum.
    Maşallah İda'ya.

    YanıtlaSil
  10. Ben hep kurban bayramını o "poşetlenmiş proteini" yılda belki de sadece kurban bayramı dolayısıyla bir defa yiyebilenleri gözlerimin önüne getirerek düşünürüm oysa..
    Çok anlamlıdır halbu ki bayramlar ama tabi anlam çıkartmayı sevenlere..
    İyi kalpli bir çocuk İda umarım hep öyle olur.
    Lütfen bayramlarımızı değerlendirelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olsa ben de hoş düşünürdüm ama o poşetler 1 yıl depolanıyor insanlar kendileri için kurban kesiyor. Oysa alamayanlara verilse dediğin çok doğru olurdu.Anlam çıkartmayı severim ve tam da anladığım gibi olsa sorun yok da. öyle değil işte.

      Sil
  11. atos-portos-aramis'i evin beyi mi suluyor:p
    bayramda kapı sireni, pardon zilini ben de hiç sevmem:)
    sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi hatırlattın sulamayı unuttuk galiba:))

      Sil
  12. güzel bir çocuk ida. güzel ve iyi bir adam olacak belli. öperim onu da, onu boyle yetistiren seni de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Ozan'ı öpüyorum idolümüz o bizim. Çok teşekkür ederim. Bu arada ben senin sayfana ulaşamıyorum hiç:( Nedendir.

      Sil
    2. bilmem ki ebrucum ya, bir daha davetiye göndereyim olmazsa sana...beni haberdar et ama olur mu?

      Sil
  13. can ben seni okurken, sen ida'yı anlatırken kendi oğlumun kokusunu duyup ağlıyorum ya, daha ne diyeyim, canınız sağolsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be can anneyiz kokularımız duygularımız ortak ee kara gözler de:)
      Sizin de canınız saolsun öpüyorum

      Sil
  14. Gözlerim doldu İda'nın cümlesini okuyunca. Bu nasıl bir hassasiyet, bu nasıl duyarlılık. Harikasın İda, çok hoşuma gitti gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de şaşkın kalakaldım. Bir yandan da çok sevindim. Dilerim duyarlı yanları köreltilmez çocuklarımızın.

      Sil
  15. o yaşlı teyzeye mi üzülsem, ida' nın umut veren hüzünlü söylemine mi üzüleyim ya da sevineyim ya da...

    bilemedim, etkilendiğimi bildim sade.

    sanırım olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cem o halde bozulmaması için de gayret edeceğiz değil mi?

      Sil
  16. ne güzel evlet yetiştirmişsin ebruşum...allah acısını göstermesin,benim için de öp bu gece paşanı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öperim ebruşum öperim sen de öp kuzuları ama. Amin canım

      Sil
    2. evlet ne ki :))öperim tabi

      Sil

Siz ne dersiniz?