Sayfalar

2.12.2013

Oğlum'a


Bugün seni çok özledim. Kayıtlı tüm resimlerine tek tek baktım. Suçlulukla, özlemle baktım. Kendime kızarak baktım. Doğduğun günden beri endişeliydim ama bugün korktum. Artık 'nasıl biri olacak acaba' kadar basit bir soruyu bile sormuyorum kendime. sadece korkuyorum. Gelecekten korkuyorum. Mahkumlarına ilaç veren bir ülkede, oğulların, evlatların öldürüldüğü bir ülkede sadece aracını solladı diye kurşunlananların olduğu bir ülkede yaşamak zorunda olduğun için korkuyorum. 'öldürmeye gittik üzülecek miyiz' cümlesini 'bir ekmek bir de süt alayım' kadar kolay telaffuz edenlerin olduğu bir ülkede yaşamak zorunda olduğun için korkuyorum. Gözaltında tecavüze uğrayanların olduğu bir ülkede yaşamak zorunda olduğun için korkuyorum.
'Annee canım çok acıyor' demiştin ameliyattan çıktığında. Çaresizlikten nefes alamayacağımı düşünmüş yalvarmıştım hemşireye 'canı yanmasın' diye ağlayarak. Gülümsemişti 'korkmayın geçecek' demişti. Asıl şimdi çok korkuyorum ve geçecek mi bilmiyorum? Parmaklarının üzerinde oluşan minicik çukurları özlüyorum bugün. Kokunu özlüyorum. Kara gözlerini özlüyorum.
Oğlum, can parçam, ömrüm. Nasıl izah ederim bunca çirkinliği bilmiyorum. Nasıl korurum seni bilmiyorum. Nasıl baş ederim bilmiyorum. Bildiğim şu dakika bir çok evlat için sızlıyor içim.  Yaşı kaç olursa olsun bir ananın kuzusu olan evlatlar için.
Koskoca bir gün devrilmiş gibi üzerime. Hatta belki de koskoca bir ömür. 
Seni çok seviyorum
Annen

11 yorum:

  1. Anlıyorum...
    Aynı şeyleri düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Annemi arayacağım sabah !

    İçlendirildik..

    Saygıyla,

    Aylak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradınız mı? Takipçisi olurum bakın sık sık aranacak anne :)

      Sil
    2. Aradım aradım, üşütmüş hafiften. Uzağında burkuldu içim !

      İçlendim yine.

      Saygıyla,

      Aylak

      Sil
    3. Çok geçmiş olsun. Oğlum da büyüyecek böyle sizin gibi belki uzağımda olacak belki yakın :( ben de içlendim. Daha küçük.

      Sil
    4. hayatın gerçeği işte naparsın. Şuan kendimi eşşek kadar adamsın lan diyerek telkin ediyorum. Bir anamızın yanında çocuğuz, hayat diğer kişilerin yanında büyük olmamız için vuruyor kafamıza sürekli.

      Uzu ve derin mevzu,ha !

      Saygıyla,

      Aylak

      Sil
  3. canımmm ne güzle duygualrını anlatmışsın
    Allah sağlık versin
    kimseyi annesiz ve evlatsız bırakmasın
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Of annelik bir dolu kaygı hali...zor ama neşelik hissi...ömrü pırıl pırıl şansla geçsin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim. Hem güzel hem zor herşeyin en uç hali değil mi:)

      Sil

Siz ne dersiniz?