Sayfalar

7.12.2013




Severek hastaneye giden var mı merak ediyorum. Hani şurama bir baktırayım, bir kontrolden geçeyim gibi bir nedensizlikle (bana göre nedensizlik ama esasında neden tabi) Ömrümün nerdeyse kısa bir bölümünü hastaneye gitmeden geçirdim. (sanırım ilk 10 yıl)  Sağlık konusunda (kendi sağlığım) benim kadar ihmalkar birini daha tanımadım. 'çok acil ...bölümüne görünmen lazım' cümlesi bende iyi ihtimalle 1-2 yıl sonra artık mecbur kalıp gitmekle sonuçlanıyor. Yukarıdaki hadise de bunlardan birisi. 3-4 yıl önce şu mavi olanı yine kullanmıştım ve astım şüphesi olan bir tedaviden kaçmıştım. (iyi halt etmişim) Facebook da çareler soruyordum bilen var :) Tam 4 aydır öksürüyorum. Bir yığın sonu jit ile biten şey söylemişlerdi. Dün teyzemin ameliyatı bir de birinin feci korkutması sonucu bari şu öksürüğü de halledeyim dedim ve sanatoryuma gittim. Göğüs hastalıkları alanında en iyi bu hastaneymiş. Hastane ve doktorlar iyi de hastalar çok fenaydı. O kadar çok kanser hastasını bir arada hiç görmemiştim :( Hikayelerini dinlememek için bulduğum en kuytu köşeleri seçtim hep. Dinlediğim her hastalık öyküsünde birkaç gün uyuyamıyorum. Gördüğüm insandan çocuklarına kadar (görmesem de) yaşadıklarını düşünüyorum, neler yapacaklarını vs. Yani kısacası onlarla beraber acı çekiyorum (elbette onlar gibi olamaz) Babam geliyor aklıma yaşadıklarımız alabildiğine yoğun günler yaşıyorum böyle zamanlarda.
Akciğer filmleri, nefes testi, akciğer tomografisi gibi işlemler ardından (mayıs 2014 de ve 18 Aralık 2013 de birkaç test daha) sonuçları gösterdiğimde bugün sigarayı bırakıyorsunuz, sigara içilen ortamda bile bulunmamaya gayret edin, evde kokular vs. bulundurmayın......uzayan bir sürü öneri. İnsan her sonuç göstermede korkuyor. Kendinizi en kötüye hazırlayıp daha iyisini duyunca garip bir sırıtmayla dinliyor. (Ben öyleydim) Neyse. Listeye bir de astım eklendi :( Fısfıslardan başka birkaç da ilaç. Pembenin tonlarında toplamda 7ayrı ilaç içiyorum bir günde :( (4 tanesi fmf)
( FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) Hipertroid, Sakroiliak Eklem, Karpal Tünel :) Ramatoit Artrit (var mıydı yahu başka) astım.) Birkaç operasyon da üzerine tabi. Bunlardan en acı vereni kuşkusuz FMF atakları. Zaman zaman da eklemle alakalı olanlar.
Dün teyzem kanser teşhisi ardından ameliyat oldu. 10 gün sonra diğer organlara sıçrama var mı belli olacak. Moral olarak bitik haldeydi. Elimizden gelen soytarılığı ardımıza koymadık. Sonra gizli gizli ağlamaları saymıyorum tabi.
Böyle bir haftaydı.
Sigara meselesine gelince.....
Gelmeyelim.

7 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun canım. Allah beterinden korusun. Teyzenin de güzel haberlerini yazarsın buraya inşallah 10 gün sonra. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Galiba cuma günü belli olacak bekliyoruz bakalım

      Sil
  2. kendimi bildim bileli bu ilaçları kullanıyorum. Allah yardımcın olsun. Sigaradan uzak dur lütfen.. sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlem. Sigara işini hala çözemedim :(

      Sil
  3. ben de sigarayı bıraktın mı ? diye soracaktım ki gelmeyelim o konuya dedin.. Hastalık konusunda ben de ihmalkarımdır, mide kanaması geçirdiğim zamanı hatırlıyorum da ertesi gün akşam kan kaybından bayılınca doktora zorla gitmiş oldum..

    çok geçmiş olsun teyzene ve sana. inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Cem nerdeee :) Bırakamadım. İhmal etmemek lazım ama diyen de ihmalkar işte :) Teşekkürler

      Sil
  4. geçmiş olsun canım teyzene de sana da :( sigara konusuna gelince 8 sene tek nefes dahi çekmedikten sonra bu yaz tekrar başladım, nasıl bir şeyse hiç bir raconunu unutmamışım...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?