Sayfalar

24.10.2014

3 Kitap

Yandaki kitabı Facebook grubumuzda duymuş not almıştım. Aynı günlere denk gelmiyor aynı kitapları okumamız ama not alıyorum defterime ve kitapevine her uğrayışımda tavsiyelere uyarak ediniyorum. 'İyi ki' dediğim bir öykü kitabı oldu. Özellikle O Şarkı ve Kar adlı öyküleri çok beğendim. Bir süredir uzun uzun altı çizilen yereleri aktaramıyorum buraya bu biraz vakitsizlikten biraz da teknik sorun. Evdeki internet (neyse artık var) hızı bir garip. Ne yazma isteği bırakıyor ne de gezinme. Ceple deseniz baş parmak ile çok seri yazanlardan değilim ceple de işaret parmağını kullanınca biraz zor oluyor yazmak :) Her neyse gözünüze takılmasını beklemeden alın ve okuyun diye tavsiye edebilirim.

Yekta Kopan, Aile Çay Bahçesi için arka kapakta söyleneni tekrar edebilirim. Her kadın kendisinden bir şeyler bulacak. O kadar çok çizdim ki. Bazen okumayı bırakıp benzer çocukluk anılarını düşündüm bazen de hüznü içimi acıttı. Yine grupta tavsiye edilmişti. Yine iyi ki almış ve okumuşum dedirten bir kitap oldu. Çizdiğim birkaç satırı paylaşayım. (Fotoğraflarla olacak bu kez tembellik)






























Adamın biri kralın kapısını çalmış ve demiş ki, Bana bir tekne ver…” Adam niçin bir tekneye ihtiyaç duyuyor, tekneyle nereye gidecek, yolculuğu boyunca ona kim tayfalık edecek ve bu tekne nasıl bir yük taşıyacak? Bu çocuksu, masumane öykü, derin mimarisiyle birlikte ele alındığında birden kılık değiştiriyor ve Swift’i ya da Voltaire’i aratmayacak parlak bir felsefi metne dönüşüyor. Anlatı teknikleriyle oyunlar oynayan büyük yazar, okura yeniden harika bir okuma zevki sunuyor. (Tanıtım yazılarından)

2 yorum:

  1. http://mavianne.blogspot.com.tr/2014/02/igneler-doktor-selgin-gbden.html

    iğneler yazarı ile yaptığım röportaj
    belki ilgini çeker :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İğneleri çok severek okudum aylar önce,özellikle uzun öyküleri çok beğendim .Her öykü iğne temalı ilginç bir kitap ,blog komşularımızın olunca da çok önemli...Sevgi ile...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?