Sayfalar

11.06.2012

İçimdeki Ses

Görsel : Jimmy Lawlor

Deeptone demiş ki 'İçinizdeki sesi dinler misiniz? Dinlerim. Sık sık dinlerim. İçimdeki ses midir yaşanmışlıklardan kaynaklı tecrübeler midir bilmiyorum ama dinlerim. Yanılmayı umduğum bir çok zaman vardır. Ne yazık ki bunu fazla yaşayamıyorum. İnsanlara güvenmekle ilgili çok katı görünmekle birlikte çok kolay inanırım. Nasır gibi geliyor insan ilişkilerindeki aksaklıklar. Ne tamamen iyileşiyor ne de kötüye gidiyor. Herkes ayak sürüyerek devam ediyor yaşamaya. Dermansız gibi yürümeler. Belki tek savunma insanın kendine dönüp saklandığı anlarda başlıyor. İşte o vakitler iç sesler duyuluyor. Bazen fısıltıyla bazen avaz avaz. İç ses insanın ahengi sanki. En azından benim için öyle. Oradaki ahenk dışımdakine oranla daha az bozuluyor. Ama ne yaparsam yapayım kandırılmaktan kurtulamıyorum. İnsanları seviyorum. Öyle sevgi pıtırcığı gibi değil. Seviyorum. Oğluma da sevmesini öğütlüyorum. Ama korunmayı öğrenemiyorum. Aklıma, zekama güvensem de başka türlü işlemiyor kafam. Kurnazlıklarla işim yok. Bazen en son söyleneceği en önce söyleyip tepeden düşer gibi kalıyorum. Haksızlık karşısında susup yoluma devam edemiyorum. Sık sık acı çekiyorum. Sonuca bakınca içimdeki sesi dinlememekten kaynaklıymış gibi geliyor. Öyle değil. Gözlerine bakarak konuşmaktan ürküyorum insanların. Sanki dikkatlice bakarken içeriden bir suret kayıp gidiyormuş hissine kapılıyorum. Ne zaman o hisse kapılsam o insandan bir kötülük görüyorum.
Şöyle bir ayrım olduğunu düşünüyorum. Duygu ve akıl arasındaki karmaşada genellikle verdiğim karar akıllıca olmuyor. Aklıma geleni yapmaktan yaşamaktan zarar görsem de 'bir daha olmayacak' desem de bazen bir cümleye herşeyi silip atabiliyorum. Kin gütmüyorum belli kutular var sanki zihnimde ve oralara yerleştirip üzerlerini kapatıyorum.

16 yorum:

  1. güzel ve senden bekleyebileceğim gibi bir yanıt.
    :)
    ama baksana bence şöle yapabilirsin.
    insan çevreni boşaltabilirsin biraz.
    kandırılmamak için insanları hayatımıza sokmamak ya da çok zor sokmak iyidir ki.
    :)

    YanıtlaSil
  2. yok, öğrenemiyor insan bir türlü korunmayı :)

    bir de ben hep senin mim yazmayı sevmediğini sanıyordum yahu. hatta bugün kendi yazımdaki yorumda bile öyle demiştim. yanlış lanse etmişim, düzelteyim bari milleti de yanıltmayayım. hay benim hafızam... :)

    YanıtlaSil
  3. o kutuları denize mi atsan ne, en yüksek bir noktadan. hımmm sahi Ankara'da deniz yok.

    bak şöyle yapalım. İstanbula geldiğinde en yğkseğine çıkalım seninle İstanbul'un.... veeee kutuları zihninden kusarcasına bağıralım. sen kutular için bağır, ben insanlar için. ikimizin de konusu farklı olsun. ama beraber bağıralım. kusalım. bir güzel... kusalım. sonra da kadeh kaldıralım lan, ne dersin?

    YanıtlaSil
  4. çok güzel yazmışsın Ebrucum:)yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Karar verirken bazen aklimiz bazen sezgilerimiz agir basiyor. Denge cok hassas. Bazen de ne yapsan olmuyor o da bize tecrube oluyor:) Insan iliskileri cok hassas nokta.

    YanıtlaSil
  6. Deep o kadar sık mimliyorsun ki yazayım bari dedim:)

    Sırrakalemciğim hakikaten sevmiyorum doğru hatırlıyorsun o kadar sık mimliyor ki deep yanıtlayayım kurtulayım dedim:)

    Red Sonjam olmamıı olur ve olacak.
    Kamikazeciğim teşekkür

    Didemciğim denge cidden hassas ve bizler bazen dengesiz değil mi:)

    YanıtlaSil
  7. Biri temamı mı kıskanmış? he he. Ama ne güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  8. kim len? dur afyonum patlamadı bile daha kim temanı kıskanmış nasıl güzel olmuş

    YanıtlaSil
  9. ne güzel anlatmışsın..iç ses en iyi rehberdir belki de, yanıltmış gibi gelir de, aslına olması gereken oluyodur kimbilir:)

    YanıtlaSil
  10. çoook güzelll, bu hayatta üzülmeye çok müsait bir kişi dahaaa. insan gibi olup mutlu olmak zor iştir, hatta neredeyse imkansız.

    YanıtlaSil
  11. Kandırılmaktan kurtulamıyorum, ben de Ebrum, her defasında üstelik kimi zaman birbirinin aynı sahtekarlıklara tekrar tekrar kanıyorum, neredeyse tüm yazdıklarına katılıyorum, tek fark haksızlığa uğradığımda ben susup yoluma devam ediyorum. En çok da bu huyumu sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  12. ben galiba sizi mimledim, mimlememiş de olabilirim. emin olamadım. du aynı yorumu nehir ida ya da göndereyim..:)

    YanıtlaSil
  13. du o "du aynı yorumu nehir ida ya da göndereyim..:)" kısmını göndermemem gerekiyordu o pandora' nındı..:)

    YanıtlaSil
  14. :)) Mimlendim mi şimdi ben o pandora mı yoksa:)

    YanıtlaSil
  15. yav du' dan sonrası pandora' nın, ordan öncesi ortak. yani ikiniz de mimlendiniz, Allah kurtarsın.

    YanıtlaSil
  16. Su ve beyazcımçokk sonradan daha rahat iyi oldu dinlediğim deniyor da yeniyken ıh:)

    Sevgili Cem sıraya mı girmeliyim:) Hep ama hep şunu özet bulurum kendi durumumda 'yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe'

    esracığım canım susmamak gerek. Çok daha fazla üzülüyor o zaman insan. Ben de epey denerim ama başaramam susmayı ama yumuşatarak da diyemem bazen herşeyi mahfederek:(

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?