Sayfalar

27.02.2013


Vakit bulabilirseniz izleyin der giderim:) en kısa zamanda uzun uzun yazabilmek umuduyla. 'Deli bir adam size kendinizden utanmanızı söylüyorsa ne biçim bir dünyadır burası?'

12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Şimdi Justine demiş ya orada kaldım da aslında sözlerden çok etkilendim.

      Sil
  2. Sen izle dersin de izlemez miyim?
    İzleyip etkilenmez miyim?

    YanıtlaSil
  3. Tarkovski'nin en sevmediğim filmidir bu, hele deli karakteri ve bu son sahne (kendini yakma sahnesi özellikle) bana çok yapmacık, çok fazla kurgu gelir. Delinin sözlerinin inanılmaz didaktik olduğunu düşünüyorum ben, ama sözlerin vuruculuğu konusunda haklısın. Tüm bu olumsuz düşüncelerimin yanında (evet, tam da şimdi elimi vicdanıma koyuyorum;p); filmin başlarındaki mum sahnesi güzeldir, şiir gibi çekilmiş tüm film, görüntüleri sevmiştim. Yine de Ayna kadar içten değil Nostalghia bana göre.

    Bu filmi seyredeli çok oldu tabii, nereden baksan on-on beş yıl olmuştur, belki tekrar seyretsem fikrim değişir, beşer şaşar demişler;p (laf buraya pek uymadı ama hoş gör;))

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Justine sayfanı okurken zaman zaman hayran hayran ağzımı açarak desem inan abartmam filmlerden, kitaplardan söz ederken, yaptığın tatlıdan söz ederken bazen de:)
      Neyse bu ara kafamı toparlarken zorlanıyorum nereden giriyor nereden çıkıyorum kusura bakma lütfen. Film kültürüm o kadar zayıf ki kızıyorum da kendime. Dün videoyu izlerken sözler görselden daha öne çıkarak etkiledi. Şimdi yorumun ardından bakınca katılmamak elde değil. Ama topyekün bilmiyor oluşum tedirgin de etmiyor dersem yalan olur:)Çok merak ettim aslında. 10-15 yıl olmuş bir filmi bile o kadar güzel anlattın ki ne diyeyim harikasın cidden. İzlersek tekrar konuşuruz belki ne dersin?
      Sevgi benden de hem de çokça:)

      Sil
  4. ''geceler güneşli olmalı, Ağustos karlı. belki o zaman! '' uyumadan önce iyi geldi Ebru, dağıldım. sabaha aymış olarak uyanabilir miyim acaba? başka bir dünyaya uyanabilir miyim acaba? cennetin bir hayal olduğunu gönülden kabul edebilir miyim acaba? belki o zaman! sevgiyle tatlım.

    YanıtlaSil
  5. Delilerin zihni temizdir..!
    "suları kirletmeden.." diyor ya..
    Unutmamak lazım ki; insan zihni kirlenmeden hiç bir şey kirlenmez..
    Önce insan zihni kirlenir..sonra.. toprak,su,hava..her şey..
    Temiz olandadır utanma duygusu.. kir utanmaya engeldir..!

    Ve tekrar geçmiş olsun..
    Acil şifa diliyorum..

    Saygı ile..

    YanıtlaSil
  6. çok güzelmiş paylaşım için teşekkürler. Bloğuma beklerim bende www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  7. herkes tarkovksy gibi delirsin yaaa.
    :)

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?