Sayfalar

14.11.2014

'Aylak'ım Ben'

Aylak Adam uzun zaman önce aldığım ama sırayı bekleyen kitaplardandı. Yine Facebook Grubundan tavsiye edilmişti. Bu kadar ince bir kitabı ilk defa bu kadar uzun zamanda okudum. Sebep akıcılık, zamansızlık vs. değildi. Sebep yine kitabın kedisiydi. Öylesine yoğun geldi ki verdiği his durup durup düşündürdü. 
Eskiden altını çizdiğimiz yerleri satır satır yazardık. Şimdi tembelleştik. Fotoğrafını çekip paylaşıyoruz. Altı çizilen yerlerin paylaşılması iş yükü gibi gelmez hiç bir zaman. Tam tersi bir kitabın okunması için sebep gören olacaktır belki diye paylaşılması gerektiğini düşünürüm. Tabi o tembel yöntemle olacak ama olsun. Neredeyse kitabın büyük bölümü çizildiğinden bir gün benden sonra okuyacak olanı yönlendirmiş olacağım ama bu da bir iz ne yapalım :)



























Dünden beri defalarca dinlediğim bir de müzik olsun mu?

4 yorum:

  1. Eheh, bende de o işaretlemelerden var. Kıyamaya kıyamaya çiziliyor satırlar.
    Hatta baktım ki, ortak işaretlenmişler de var.
    Bu kitap beni farklı etkilemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de çok etkiledi. Çizerken bazen kapatıp şöyle düşünüyorum :) Belki 40 sene sonra oğlumun çocuğu okuyormuş ve hüzünleniyormuş çizilen yerlerde. Yine de tuhaf tabi zarar veriyormuş gibi hissediyor insan.

      Sil
  2. merhaba. blog sayfanızı yeni keşfettim. okudugunuz yazarları ve tarzınızı çok begendim. aylak adam da benim en sevdiklerimdendir. necip mahfuz u merak etmiştim. yazınızı okuduktan sonra onu da bir an evvel okumaya karar verdim. demişsiniz ya butun kitaplarını okumak lazım bu gunlerde benim de bütün kıtaplarını okumak istediğim bir yazar var. alain de botton kendisi. onun hakkında yazınız yok. naçizane tavsiyem. tanışmadıysanız mutlaka tanışmalısınız.sonra da yorum yapın. bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Adsız olunca hitap etmek zor oldu. Necip Mahfuz fazlasıyla karamsar ve ard arda 2 kitaptan sonra içinizi fena karartabiliyor o nedenle ben araya başka kitaplar alarak okuyorum. Alin de Botton hemen not ettim ne yazık ki okumadım hiç ve ilk fırsatta alayım.

      Sil

Siz ne dersiniz?