Sayfalar

8.12.2014

Bir de Kızımız Var Artık :)


Uzun zamandır araştırıyoruz. İda yazın köyde kaldığı için hayvanlarla arası çok çok iyi. Ankara onun için tam bir eziyet. Uzun zamandır köpek istiyordu ama şartlarımızı yerine getirmek konusunda biraz haylazdı. Cumartesi akşam bir arkadaşımızın 8 yavrusundan biri bize geldi. İlk gecemiz çok zordu çünkü gece boyunca ağladı. Annesinden ayrılmıştı. Daha 40 günlük dişi labrador. İda köyde siyah tavşanına koyduğu ismi koydu. Zeytin kızımız şimdi bizimle. Çalışma odasını ona göre düzenledik. Halı yok yerler gazete sepetten yatağı var. Genellikle parke üzerinde yatmayı sevdi. Üşür diye düşündüm ama ev o kadar sıcak ki polar üzerinde yatamıyor :) Şimdi işin zor kısmı bizi bekliyor tuvalet eğitimi. Umarım başarılı oluruz hepimiz için çok iyi geldi Zeytin. 

17 yorum:

  1. İlk 6, hatta 8 ay zorlu geçiyor :) Süt dişleri dökülecek, yenileri çıkacak, çok kaşınacak. Çiş kazaları ara ara olacak. Ergenlik gibi bir şeyler oluyor, yapmaması gerektiğini bildiği şeyleri bile yapmayı deneyecek; sizi deneyecek yani :) Bu dönem izin verdiğiniz her şeyi en doğal hakkı gibi belleyecek, sonradan asla düzeltmek mümkün olmuyor. Ben bir gece gökgürültüsünden korktu, ağlıyor diye yatağa aldım, bir daha asla inmedi, nerdeyse 5 yıldır beraber yatıyoruz :) Bizden önce gidip yerleşiyor uykusu gelince.
    1 yaşından sonra hayat çok kolaylaşıyor, çok güzel bir yavruymuş, benim yerime de sıkıştırın azıcık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de labrador mu? Zor mu labrador? Gerçi artık her şeye hazırız o bakışları nasıl güzel :) Umarım sorunsuz aşarız zor dönemleri :)

      Sil
    2. Bizde bir doberman var, bu yukarda anlattığım maceralar onun. Bir de sokak köpeğimiz var ama onu annem bahçeli evde büyüttü, ben el koyduğumda kocamandı. Şimdi ikisiyle beraber apartmanda yaşıyoruz.
      Hayatımında ilk defa köpek bakacağım için delirmiş gibi, köpeklerle ilgili ne bulduysam okudum-seyrettim, labradorlar hem acayip zeki hem de çocuklarla çok uyumlu köpeklermiş. Yani çekeceğiniz zorluk, normal bir zorluk olacak, her şeyi çabucak öğrenecek falan. O nasıl büyük bir nimet anlatamam, 3 kere "yapma" deyince öğrenmesi mesela. Ama işte bebek şımarıklığı, sakarlığı olur biraz, çılgın gibi enerjik olur, bir-iki ayakkabıyı kemirir, bir yastığı kenarından yer :) Önümüzdeki yaz geldiğinde en zorlu zamanları atlatmış olacaksınız :) Bizimkiler 5 yaşına girecek, bütün gün uyuyorlar köşe yastığı gibi :)

      Sil
    3. 2 aydır köpekleri okuyorum her ırkı üstelik :) Tesadüf oldu golden veya labradorda karar kılmıştık ama barınak düşünüyorduk anne altından oldu daha sağlıklı oldu :)
      Danışacağım şeyler oldukça sorarım olur mu?
      Pes etmek yok öyle karar aldık ev halkı olarak :)

      Sil
    4. Ay elbette, her zaman sorabilirsiniz. Alınabilecek en doğru kararı almışsınız ev halkı olarak, pes etmeyerek muvaffak olunuyor :)
      Bebeklikten büyütmek insana tecrübe kazandırıyor. Biz de dobimizi gidip annesinden almıştık ama artık hazırım ben ruhu yaralı barınak köpeklerine, şu apartmandan bir kurtulursak :)

      Sil
    5. Doğru yolda mıyız bilmiyorum okuduklarımı uyguluyorum çalışma odamızın bir bölümünü (çok büyük bir bölümü) ona ayırdık. Dün ilk defa yalnız kaldı ve ben çok kötü bir manzara beklerken kaka ve çişini gazeteye yaptığını yemeğeni yediğini gördük çok mutlu olduk :) Bizi öyle neşeli karşıladı ki yatıyor kaşıyarak oynamamızı bekliyor. Birkaç kez de çiş yaparken gazeteye gördüm ve gidip sevdim 'afferim' diyerek.sevmeyi abarttım hatta öpe öpe bir hal oldum :) Güya oğlumun Zeytin'i ama beni fena etkiledi. Daha cumartesi gecesi geldi ama alıştı ve dün 'pati ver' diye seslendikçe uzatıyor patiyi :) plastik bir çit var oyun parklarındaki gibi orayı kemiriyordu 'zeyin hayır' dedim yere yattı uyuyor gibi şebek :)

      Sil
  2. Hadi hayırlı olsun :)
    Bana kendi köpeğimizi hatırlattı o kadar ağlıyordu ki yaklaşık 1 hafta yerde onunla yatmak zorunda kalmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk gece sabaha kadar ağladı annesinden ilk ayrıldığı gece kolumuzda gögsümüzde uyutup uyutup susturduk :)

      Sil
  3. oyyy çok güzelmiş ebruuu. hoş gelmiş hayatınıza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett canım cidden çok sevimli çok sevdik ve şuan çok özledimm :)

      Sil
  4. Oy kıyamam. AĞladı mı? Off
    çok güzel ama ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağladı hem de nasıl içli içli sarılınca kucakta okşayınca sakinleşti :)

      Sil
  5. kedi derken köpekte karar kıldınız ha? süper olmuş. hepinize mutluluk getireceğinden eminim. zeytin'i benim için de mıncır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulem kedi daha kolay diye kedi istedim ama İda ben onunla parkta koşamam ki benimle koşturmaz ki diye diye köpek istedi. Yalnız ilk günden etkisini gmrdük. Pazar günleri bilgisayar serbest ve uyandığımızda idayı bilgisayar oynarken bulurduk dün sabah zeytinle oturmuş pencere önüne konuşuyor okşuyordu :)

      Sil
  6. Ne denır ki o sana sen ona bol mutluluk veresin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum mutlu olur bizimle :) Teşekkür ederim

      Sil

Siz ne dersiniz?